Perinatális Pillanatok: Képes beszámoló bő egy évünkről

Szeretnénk egy rövid visszatekintést adni az elmúlt másfél évről, amely tele volt kihívásokkal, de sikerekkel is.

🌐 Kapcsolatok erősítése: 

Számos új szakmai kapcsolatot építettünk ki, amelyek segítik a perinatális ellátás terén végzett munkánkat. 

Több védőnővel már kialakult személyes  viszony, ám ebben az évben lehetőségünk volt bemutatkozni a járás összes védőnőjének, egyik rendszeres gyűlésükön. 

Sárfi-Szakács Ildikó az Életkezdet képviseletében bemutatja az alapítványt
Sárfi-Szakács Ildikó az Életkezdet képviseletében bemutatja az alapítványt

♦ Felvettük a kapcsolatot a Védőnőkért, új szülők és újszülöttekért Alapítvány és a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége képviselőjével, Várfalvi Mariannával, akivel az együttműködési lehetőségekről beszélgettünk.

♦ Az a megtiszteltetés ért minket, hogy Siófok városa a városnapi ünnepségen elismerő oklevelet adott át alapítványunknak a város érdekében kifejtett, kiemelkedő tevékenységéért. 

♦ Siófokon a várva várt Civil ház megnyitóján egy standon mutattuk be szervezetünket az érdeklődőknek, és ismerkedtünk a helyi civil élet szereplőivel.

♦ Kedves emlékünk, hogy 2022-ben vendégül láthattuk az Úton… – Séta a SzülésSzületés minőségéért roadshowt. Idén júniusban Füreden csatlakozhattunk hozzájuk, hogy erősítsük szakmai kapcsolódásunkat, és ezzel a programmal együtt hívjuk fel a társadalom figyelmét a perinatális időszak és a születés fontosságára.

💡 Projektek és Programok:

Belevágtunk néhány izgalmas projektbe és programba, amelyekkel szeretnénk még inkább támogatni az édesanyákat és az újszülötteket.

♦ Két tagunk, Csomós Patrícia szülésznő, (IBCLC, perinatális szaktanácsadó), valamint Sárfi-Szakács Ildikó pszichológus, (integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens) létrehozott egy “Sírásambulanciát”, ami Magyarországon hiánypótló támogató intézménye a kisbabás időszaknak. A Sírásambulancia ad otthont szakmai teamünknek is Siófok központi részén, a Sorház utcában. Ezeken a kéthetenkénti üléseken végezzük az operatív munka előkészítését, valamint szakmai önfejlesztés zajlik. 

Ugyanitt válhatott valóra Vörös Ildikó tagunk régi álma, aki az Anyakörök mellett Baba-Mama foglakozások keretében szenzoros játszó foglalkozásokat indított. A Születés Hete 2023-as rendezvényéhez kapcsolódva indult el a Jurtamesék felnőtteknek szóló meseestjei, melynek Balatonszabadiban egy igazi jurta nyújt folyamatosan varázslatos helyszínt, a mese a zenei aláfestését pedig Zeller Kitti csodálatos játéka adta az első alkalommal, különböző varázslatos hangszereken.

🎉 Események:

Rendezvények, konferenciák és workshopok, ahol találkozhattunk veletek is! 

Egyik legkedvesebb fórumunk az anyakör, ahol az újszülöttek, totyogók, mindig elvarázsolnak bennünket. Rendszeres közös alkalmainkon  idén a kisbabák és gyermekek önszabályozási folyamatait tanulmányoztuk az édesanyákkal.

Csoportfotó

A Perinatus Alapítvánnyal együttműködve a térségünkben is elérhetővé tettük az  életTÉRképe sajátélményű önismereti csoportot.

onismeret

A 2023-as évben egy szülésfelkészítő csoportot tartottunk online. A szülésfelkészítés a prevenció egyik leghatékonyabb eleme lehet, szívesen tartanánk többet állandó  rendszerességgel. Sajnos a legtöbbször már csak akkor keresnek fel minket, amikor baj van. Örömmel vennénk, ha többen jelentkeznének szülésre való felkészítésre, hiszen ez mindannyiunk munkáját jelentősen megkönnyítené. 

Természetes fájdalomcsillapítás a szülés során

Szintén online tartottunk több előadást 9+1 előadás a születés körül c.előadássorozatunk keretében.  Ezeken az előadásokon a születés körül felmerülő témákat járjuk körbe szakmai alapossággal. Az előadásokra honlapunkon lehet bejelentkezni.

Program 2023

Születés Hete programsorozatunkat a tavalyi évben  új koncepció szerint tartottuk meg. Két héten át voltak programok várandósoknak és kisgyermekeseknek egyaránt. 

Fergeteges megnyitónkon Siófok város ovisai segítkeztek, hogy egy hagyatalmas spirált jelenítsünk meg Angyal Mariann vezetésével. A megnyitó kisfilmjét itt éritek el.

A hírünket a nagyvilágba a Vendég a háznál riportja vitte legnagyobb sebességgel – nagyon büszkék vagyunk az elkészült hanganyagra. Munkatársaink mellett az Anyakörön rendszeresen résztvevő anyukák is támogatták gondolataikkal az anyag elkészültét. Itt hallgathatjátok meg

Egy résztvevő anyuka és családja támogatásának és szervezésének hála, profi fotók is készültek közösségünkről, amiket a jövőben felhasználhatunk majd, hogy hatékonyabban tudjuk elérhetővé tenni tevékenységeinket. 

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, hozzájárult eseményeinkhez! 

🎉 Belső team munka, önfejlesztés:

Hiteles és hatékony működésünk alapja saját önismeretünk és közösségi munkánk fejlesztése, ennek érdekében a következő programokon vettünk részt:

  • Integratív babaterápiás képzés Matthew Appletonnal, 
  • Születni-újjászületni sajátélmény csoport es ÉletTÉRképe csoportok Orosz Katalinnal, 
  • John Wilks babaterápiás workshopja, 
  • Ariadné közösségi facilitátor hálózat, 
  • Magyar Transzperszonális Egyesület konferenciája
  • MPPPOT konferencia

Köszönet a Támogatásért

Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat mindenkinek, aki hozzájárult az alapítványunk fejlődéséhez. A támogatásotok nélkül nem érhetnénk el ezt a sok pozitív változást!

Előretekintés 2024-re

Az elkövetkező évben további izgalmas tervekkel és célokkal várunk benneteket. Köszönjük, hogy velünk tartotok ezen az úton! Várunk továbbra is rendszeres programjainkon és rendezvényeinken. Addig is iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le semmiről!

by Ilcsi

Scroll to Top