A legkisebbek számára is fontosak már a születéstől kezdve a mondókák, versek, mesék, dalok, és az ezekkel való rendszeres találkozás. Az anyanyelvünk ritmusa, dallama, zeneisége bizonyítottan pozitív hatással van nem csak a baba beszédfejlődésére, kommunikációjára, hanem szókincsének bővülésére, a mesékkel, zenével, később a művészetekkel való hosszútávú kapcsolatára.

Ehhez több területen is szeretnénk lehetőséget nyújtani az édesanyák és babák számára:

Baba-mama Klub (0-3 év)

Az Anyakörös találkozások mellett, jelenleg kéthetente hétfőnként délelőtt várunk szeretettel a Baba-mama Klubba, ahol a mondókák, dalok, mesék és különböző kreatív alkotások vannak a fókuszban. Az itt együtt töltött minőségi idő, a közös tevékenységek és a támogató közösség is fontos része ezeknek az alkalmaknak.

Szenzoros Játszó (1-3 év)

Ezeken az alkalmakon kifejezetten olyan anyagokkal ismerkedünk, maszatolunk, melyek segítik az érzékszervi tapasztalást (főként a tapintásos élményeket). Ezek hétköznapi, leginkább a konyhában is megtalálható alapanyagok, pl. liszt, rizs, búzadara, lencse, bab, vagy más jellegű pl. borotvahab, vízgyöngy stb. Ezeket játékos környezetbe helyezve izgalmas és motiváló a gyermek számára. A játék közben pedig a tapintással ismerkedik olyan textúrákkal, melyek kedvező hatással vannak az idegrendszeri fejlődésre.

Családi mesedélutánok, JurtaMesék

A mesék varázslatos világa egy igazi csoda a kisgyermekek életében és egyre nagyobb jelentőséggel bír a mai világban. Hosszasan lehet sorolni, milyen pozitív hatással van a gyermeki lélekre, ezért is tartjuk fontosnak, hogy közösségi élményként is elérhető legyen a családok számára. Ezeket az alkalmakat jeles napokhoz, ünnepekhez, hagyományokhoz kötjük és időszakosan hirdetjük meg a közösségi oldalainkon.

Scroll to Top