Születés Hete 2020

VÖRÖS ILDIKÓ – Miért keresik az édesanyák ma is európaszerte a Pikler gondozókat?

VÖRÖS ILDIKÓ – Miért keresik az édesanyák ma is európaszerte a Pikler gondozókat?

VÖRÖS ILDIKÓ – Miért keresik az édesanyák ma is európaszerte a Pikler gondozókat?

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 11/09/2020
13:15 - 13:45

Location
Városi Könyvtár Siófok - Különterem a gyermekkönyvtári részen

Categories


VÖRÖS ILDIKÓ – a CsodaTanoda trénere, NLP tréner, kommunikációs szakember és a Pikler Intézet egykori munkatársa, az Életkezdet Perinatális Munkacsoport tagja –
Miért keresik az édesanyák ma is európaszerte a Pikler gondozókat?

Ugyan Pikler Emmi gyermekgondozási módszerét az intézetben nevelkedő kisbabák és kisgyermekek számára dolgozta ki, a mai kor szülői számára is követhető gyakorlatot ad. Fő céljai között van a gondozó és a gyermek kapcsolatának a megerősítése, valamint a gyermek autonómiájának, önállóságának támogatása. A születés pillanatától figyelembe veszi a gyermek szükségleteit, igényeit és a fejlődését kísérve támogatja a képességek kibontakozását. Nagy figyelmet szentelt például a szabad mozgásfejlődésnek, mely azon alapul, hogy a csecsemő magától, belső indíttatásból, motivációból megtanulja a mozgásmintákat – ehhez semmilyen külső befolyásra nincs szüksége, csupán elegendő és biztonságos térre, szabad játékra. Ha pedig az előadást követően úgy érzed, még többet szeretnél tudni arról, hogyan működikhet ez a gyakorlat a saját kisbabáddal, az ősz folyamán lehetőséged lesz csatlakozni hozzánk egy kirándulásra a budapesti Pikler intézetbe – figyeld programjainkat!

Böngészd át a további előadásokat: itt

Vegyél részt nyereményjátékunkban! Ide kattintva jelezd facebook oldalunkon, hogy ott leszel az eseményen és a neved bekerül a kalapba!

Az országszerte fellelhető Születés Hete Fesztivál programjairól itt tájékozódhatsz!

 

Életkezdet Perinatális Munkacsoport

Beszélgetés, Előadás, Gyereknevelés

Siófok, 2018

LEAVE COMMENT