Vörös Ildikó

Egyszer volt, hol nem volt…

Érettségi utáni első éveimben a Pikler Intézet (Lóczy) gyermekgondozójaként lehetőségem volt igen neves pszichológus szakemberektől megtanulni és a gyakorlatban is alkalmazni az erőszakmentes, együttműködő gyermeknevelés módszereit. Csodálatos időszak volt, mely rendkívül meghatározó lett további szemléletemre, életemre is. Az “alternatív” gyermeknevelési és pedagógiai módszerek azóta is érdeklődésem középpontjában vannak, folyamatosan keresem és tanulom őket.

Az önfejlesztés útjára lépve az NLP Akadémián ismertem meg az egyik leghatékonyabb módszert a változáshoz, az NLP eszköztárát, melyet 2009 óta tanulok és alkalmazok sikeresen.

2013 óta az Easy Learning trénereként is tevékenykedem, készségfejlesztő tréningek megtartásával, melynek fontos eleme a gyakorlatorientált tudás átadása mellett a játékosság, a játszva tanulás élménye. Tapasztalatom szerint az élménypedagógia, drámapedagógia eszközei rendkívül hatékonyak és támogatóak az örömteli, tapasztalati tanulásban. Az élménypedagógiai alapképzést, majd a haladó képzést Bányai Sándornál, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely keretében volt lehetőségem elsajátítani és azóta is lelkesen alkalmazom.

Egy újabb szerelem 2015-ben indult el, ekkor kezdtem el foglalkozni a népmesék különleges világával, így Boldizsár Ildikónál elvégeztem a Nyári MeseEgyetem első kurzusát majd 2016. őszén Bajzáth Mária Népmesekincstár tanfolyamát. Szeretném ezt a tudást tovább mélyíteni és a magyar nép szellemi kincsesbányájának ismereteit tovább adni.

Reményeim szerint a mesének még nincs vége, számos kis segítővel találkozom utamon…

Ismerd meg Tagjainkat: Kattints ide

Scroll to Top