Orosz Katalin

Bemutatkozás

Orosz Katalin
Orosz Katalin transzperszonális terapeuta, klinikai szakpszichológus, A sorsformáló 9+1 hónap írója

Több, mint 20 éve történt, hogy életem egy nehéz pillanatában megértettem, tisztán éreztem, mit jelent kisbabának lenni. Ettől kezdve egész munkámat ennek szentelem: pszichológusként és pedagógusként segíteni a szülőknek, nagyszülőknek, hogy legyenek valóságosan együttérzőek kicsinyeikkel. Ezen túl megértetni minden felnőttel, hogy egykor ő maga is magzat, majd csecsemő volt, és életéhez ez adta első tapasztalatait. Hosszú évek óta egyre mélyül saját magamról is ez a tudás, így tudok őszintén beszélni a lelki élet alapjairól, segíteni másoknak is, hogy kedvük, erejük legyen felfedezni örömteli – és sokszor fájdalommal is átszőtt – élet kezdetüket.

Már 11 éves koromban tanítani kezdtem a nálam kisebbeket, majd matematika-fizika szakos tanárként végeztem az ELTÉ-n. Az akkor szerveződő informatika volt életem következő állomása, a Siemensnél kaptam feladatokat Münchenben. Ezután született meg két kisfiam, ami életem meghatározó eseményévé vált. Tíz évig vigyáztam lépteiket otthon, ez alatt végeztem el a pszichológia szakot ismét az ELTÉ-n, majd klinikai szakpszichológus képesítést szereztem.

Kórházban, az OORI-ban dolgoztam az ezt követő években (1986-89), ezután váltam önálló praxisomban igazán terapeutává. Daganatos betegek, balesetes sérültek, később halálközeli élményt elszenvedettek, spirituális krízist átélők voltak sokszor klienseim, túl a mindennapi kérdések miatt elakadt embereken. Így ismerkedtem meg az élet szélsőséges élményeivel, és dolgoztam ki saját módszertant a Londonban és Hollandiában végzett tanulmányaim alapján lelki gyógyulásukhoz: a transzperszonális pszichoterápiát, mely viszonylag kevéssé ismert irányzat máig is.

A Perinatus alapítvány létrehozása mellet több más civil szervezetben is aktív tag vagyok. Jelenleg Nyimben élek a Nyimi Öko Közösség tagjaként.

Orosz Katalin 2019 02 12

Ismerd meg tagjainkat

Scroll to Top